Over Willem

Ooit studeerde ik geneeskunde maar na drie jaar merkte ik dat ik toch te weinig feeling had met het begeleiden van zieke mensen. Ik gooide het roer om en werd bronsgieter. Klein bedrijf, hecht team, veel kunstenaars over de vloer. Daar werd ik geleidelijk verantwoordelijk voor de cijfers en de centen, en daarmee financieel directeur. Toen de gieterij naar Groningen verhuisde bleef ik in Utrecht, bij mijn dochters in de buurt. Ik trad als jongste telg in dienst bij administratiekantoor boqx 0.

Naast mijn werk daar deed ik diverse opleidingen: bedrijfskunde, bedrijfseconomie, fiscaal recht (UvA), en de opleidingen tot financial planner en tot belastingadviseur bij het Register belastingadviseurs.
Mede daardoor was ik na vijf jaar opnieuw directeur. Na twaalf intensieve jaren kreeg ik de behoefte om mijn vleugels weer eens op een andere manier uit te slaan. Ik wil nu alleen nog voor klanten werken, dat is namelijk wat ik het allerliefste doe. Vandaar dus: Willem Haitsma, belastingadvies en administratie.

Ik heb in diverse werelden rondgekeken. Ik kan me in veel klanten en organisatievormen verplaatsen. Van kunstenaar tot coach, van een stichting tot en met een bv. Ik ken het handwerk (boekhouden) maar ook het hoofdwerk (de fiscale wetten die het handwerk inkaderen). En nog steeds stel ik me via bijscholingstrajecten op de hoogte van alle nieuwe wet- en regelgeving. Daarover schrijf ik ook in mijn blogs.

Tot slot: ik ben een kunstliefhebber. Ik ga graag naar voorstellingen, concerten en tentoonstellingen. Heerlijk in het weekend.

Ik ben aangesloten bij:

  • Register belastingadviseurs (RB)
  • FinanciĆ«le planners (FFP)