Jij

Veel van mijn klanten horen bij een van deze vier groepen: autonome kunstenaars, mensen die toegepaste kunst maken, maatschappelijk betrokken ondernemers en trainers/coaches. Onder hen zijn starters maar ook doorgewinterde ondernemers met een klein of middelgroot bedrijf.
Maar in een van deze hokjes passen is natuurlijk geen voorwaarde. Ik duik graag weer eens in een andere branche, dus wees welkom. Dat we het met elkaar kunnen vinden vind ik het belangrijkste.

In principe kun je met elke vraag op financieel gebied bij me terecht.
Ben je zzp'er? Dan kun je zelf de bonnen invoeren en je administratie goed bijhouden (bijvoorbeeld in de gratis Administratietool). Dan doe ik de controle van de administratie en kijk waar er belastingtechnisch nog "iets te halen valt"; dat kan bijvoorbeeld door slim te schuiven met posten als eigen huis, oudedagsvoorziening of een andersoortig vermogen.

Heb je een andere ondernemingsvorm en/of samenwerkingsverbanden als bv's, verenigingen en stichtingen? Dan is de administratie vaak complexer om zelf te doen, dus dat nemen we graag van je over. Heb je personeel in dienst? Dan kunnen we ook de salarisadministratie doen.

Financiële planning

Als je een eenmanszaak bent of een andere onderneming waarbinnen je geen pensioen opbouwt kan ik je helpen met het maken van een financiële planning om een vermogen op te bouwen. Zo'n financiële planning geeft je het totaalbeeld voor de lange termijn: welke "life events" kunnen ook financieel van invloed zijn op jouw toekomst?

(Fiscaal) partner

Heb je een (al dan niet fiscaal) partner? Ook voor de partner verzorgen wij graag de aangifte. Dat is wel zo makkelijk!

Korte vraag, snel geholpen

Als je klant bent kun je altijd even bellen met een vraag. Meestal kan ik die meteen beantwoorden en kun je weer verder. Wanneer er specifiek uitzoekwerk of overleg nodig is overleggen we vooraf welke kosten daaraan verbonden zijn. Hieronder vallen vraagstukken als continuïteit van de onderneming, bedrijfsplannen en (overgang naar) samenwerkings- en organisatievormen of een onderneming mét personeel. Maar het kan ook gaan om financiële planning, vermogensopbouw, oudedagsvoorzieningen, of huwelijk- en scheidingsperikelen.